Studený jahodový krém

Rozmačkané jahody se smetanou a cukrem nám s bráchou připravovala naše máma každý rok, ihned, když začala sezóna jahod. Říkala tomu jahodová kašička a byla to neskutečná lahůdka. A tak vznikl tento recept na studený jahodový krém nebo chcete-li jahodovou polévku. 🙂 Najdete v ní i tvaroh a je perfektní na osvěžení jak pro nás dospělé, tak i naše nejmenší. 🙂

Studený jahodový krém

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 15 min

Ingredients

  • 500 g čerstvých jahod
  • 250 g tučného tvarohu
  • 200 ml smetany krémové s obsahem tuku 15%
  • 100 g plnotučného mléka
  • 30 g moučkového cukru
  • několik kapek šťávy z limety

Instructions

1

Jahody důkladně omyjte a odstopkujte.

2

Jahody dejte do vysoké nádoby od tyčového mixéru. Přidejte k nim tvaroh, smetanu, mléko, cukr a limetkovou šťávu a rozmixujte dohladka.

3

Rozmixovaný krém nalijte do talířů a ozdobte smetanou, jahodami, popřípadě i nasekanými pistáciemi a lístky meduňky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..