To jsem tak jednou doma našla neotevřenou lahev plnou karamelového likéru a bylo mi celkem rychle jasné, že by bylo fajn připravit z něj nějaký dezert. A tak se stalo. Baileys nepečený cheesecake. Inspiraci na něj jsem našla na oficiálních stránkách likéru Baileys, ale nakonec jsem si ho upravila. A je vážně dokonalý. Nadchl nejen mě, ale také mé přátele z food světa, dokonce i mou maminku, což se neděje zas tak často. Musí být tady. A trochu doufám, že se zařadí ke skupince nejlepších receptů, které jste ode mne vyzkoušeli. Dejte mi vědět, jak chutná vám. 🙂
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Sušenky rozdrťte ve food procesoru nebo pomocí paličky na maso. Máslo rozpusťte v rendlíku a smíchejte se sušenkami. Dno formy o průměru 18 cm vyložte pečícím papírem, přečuhující části papíru odstřihněte dokola. Na dno formy nyní rozvrstvěte rovnoměrně sušenkovou směs. Nyní dejte péct do trouby na 10 minut. Poté vytáhněte a nechte vychladnout. Plátky želatiny dejte do rendlíku, přidejte 3 polévkové lžíce vody a nechte nabobtnant. Mezitím vyšlehejte společně mascarpone a Philadelphii s cukrem a likérem. Želatinu v rendlíku zahřejte aby se rozpustila. Rozhodně nevařte. Přidejte ihned 2 lžíce krému a promíchejte. Tuto směs ihned přidejte zpět do krému a vše společně prošlehejte. Krém nyní vylijte do formy na sušenkový korpus. Několikrát klepněte s formou o pracovní desku, abyste se zbavili přebytečného vzduchu v krému. Krém můžete ještě uhladit pomocí lžíce. Nyní dejte přes noc do lednice. Druhý den, ideálně po 12 a více hodinách podávejte - pomocí namočeného nože, obkružte uvnitř kolem formy, aby se cheesecake od oddělil od stran formy a mohli jste okrajový kruh formy odejmout. Nyní můžete cheesecake kolem dokola ozdobit rozdrcenými sušenkami a preclíky v čokoládě. Krájejte namočeným nožem v teplé vodě a ihned servírujte. Cheesecake uchovávejte v lednici.Baileys nepečený cheesecake
Ingredients
Instructions