Baileys nepečený cheesecake

To jsem tak jednou doma našla neotevřenou lahev plnou karamelového likéru a bylo mi celkem rychle jasné, že by bylo fajn připravit z něj nějaký dezert. A tak se stalo. Baileys nepečený cheesecake. Inspiraci na něj jsem našla na oficiálních stránkách likéru Baileys, ale nakonec jsem si ho upravila. A je vážně dokonalý. Nadchl nejen mě, ale také mé přátele z food světa, dokonce i mou maminku, což se neděje zas tak často. Musí být tady. A trochu doufám, že se zařadí ke skupince nejlepších receptů, které jste ode mne vyzkoušeli. Dejte mi vědět, jak chutná vám. 🙂

Baileys nepečený cheesecake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 12 porcí
Prep Time: 30 min

Ingredients

  • Cheesecake:
  • 186 g (24 ks) karamelových sušenek Lotus
  • 50 g másla
  • 500 g mascarpone
  • 400 g sýru Philadelphia
  • 160 g likéru Baileys
  • 60 g moučkového cukru
  • 3 plátky želatiny
  • Na ozdobu:
  • 6 ks rozdrcených sušenek Lotus
  • 12 preclíku v mléčné čokoládě Flipz

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Sušenky rozdrťte ve food procesoru nebo pomocí paličky na maso.

3

Máslo rozpusťte v rendlíku a smíchejte se sušenkami.

4

Dno formy o průměru 18 cm vyložte pečícím papírem, přečuhující části papíru odstřihněte dokola. Na dno formy nyní rozvrstvěte rovnoměrně sušenkovou směs.

5

Nyní dejte péct do trouby na 10 minut. Poté vytáhněte a nechte vychladnout.

6

Plátky želatiny dejte do rendlíku, přidejte 3 polévkové lžíce vody a nechte nabobtnant.

7

Mezitím vyšlehejte společně mascarpone a Philadelphii s cukrem a likérem.

8

Želatinu v rendlíku zahřejte aby se rozpustila. Rozhodně nevařte. Přidejte ihned 2 lžíce krému a promíchejte. Tuto směs ihned přidejte zpět do krému a vše společně prošlehejte.

9

Krém nyní vylijte do formy na sušenkový korpus. Několikrát klepněte s formou o pracovní desku, abyste se zbavili přebytečného vzduchu v krému. Krém můžete ještě uhladit pomocí lžíce.

10

Nyní dejte přes noc do lednice.

11

Druhý den, ideálně po 12 a více hodinách podávejte - pomocí namočeného nože, obkružte uvnitř kolem formy, aby se cheesecake od oddělil od stran formy a mohli jste okrajový kruh formy odejmout.

12

Nyní můžete cheesecake kolem dokola ozdobit rozdrcenými sušenkami a preclíky v čokoládě.

13

Krájejte namočeným nožem v teplé vodě a ihned servírujte.

14

Cheesecake uchovávejte v lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..