Křupavé marokánky s višněmi a meruňkami

Od dětství miluji marokánky. Ale vždy mi chutnaly hlavně ty tvrdší, křupavé. Vždy jsem si myslela, že to bude hodně náročné na přípravu, ale opak je pravdou. A tak mám pro vás recept na křupavé marokánky, které jsou celkem rychlé a hlavně neskutečně dobré. 🙂

Křupavé marokánky s višněmi a meruňkami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 25 ks

Ingredients

  • Na marokánky:
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 30 g másla nebo ghee
  • 1 polévková lžíce bio květového medu
  • 100 g třtinového cukru
  • 80 – 100 g hladké pšeničné mouky
  • 200 g arašídů
  • 100 g sušených višní (lze zaměnit za rozinky nebo brusinky)
  • 50 g sušených meruněk
  • Na polevu:
  • 100 g 70% čokolády
  • 100 g mléčné čokolády

Instructions

1

Meruňky nakrájejte na drobnější kousky.

2

Všechny ingredience kromě čokolád a mouky dejte do hrnce a zahřejte je, aby se cukr a med rozpustily.

3

Do horké smetany nyní přimíchejte mouku. Zkuste nasypat jen 80 g (pouze kdyby směs nebyla dostatečně hustá, přidejte další mouku) a vše chvilku míchejte, dokud se nevytvoří celistvá hustá směs. Když je hotovo, okamžitě hrnec dejte pryč z plotýnky a směs nechte cca 10 minut vychladnout.

4

Troubu mezitím předehřejte na 180 stupňů.

5

Na plech dejte pečící papír a na něj pomocí lžíce tvarujte jednotlivé kopečky, které lehce splácněte. Nechte jim mezi sebou dostatek místa, ještě se v troubě trochu roztečou. Já jich dávám na jeden plech celkem 9 – 3 řady po 3 marokánkách.

6

Nyní dejte péct na 9-10 minut, dokud nezezlátnou.

7

Po této době plech vytáhněte a nechte marokánky zchladnout.

8

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu a marokánky v ní jednou částí namočte. Položte je druhou nenamočenou stranou na plech a nechte přes noc vychladit v lednici.

9

Druhý den rozehřejte ve vodní lázni mléčnou čokoládu a pocákejte druhou stranu marokánek. Opět nechte v lednici zachladit, aby čokoláda ztuhla.

10

Podávejte však při pokojové teplotě, z lednice jsou marokánky moc tvrdé.

11

TIP: Pokud děláte marokánky poprvé a nejste si jistí, zda má směs dobrou hustotu, upečte si testovací marokánku. Pokud je směs moc řídká, marokánka se velmi rozteče. Pokud se vám toto stane, přidejte do směsi sušené ovoce, ořechy nebo více mouky. Po upravení směsi opět upečte testovací marokánku. Marokánky se na plechu lehce roztečou, to je v pořádku. Neměly by se z nich stát ale velké rozteklé placky. Teprve, až budete se strukturou a upečenou testovací marokánkou spokojeni, připravte celý plech na pečení. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..