Na Netflixu je pořad o vaření s kuchařkou, která se jmenuje Nadiya Hussain a její styl vaření i pečení mě neskutečně baví. V jednom díle dělala jídlo, které pojmenovala cheesecake croissants a mě to úplně nadchlo. Recept jsem si lehce přizpůsobila a byla to taková dobrota, že se o něj podělím i s Vámi.
Troubu předehřejte na 190 stupňů. Jahody omyjte a nakrájejte na kousky. V misce smíchejte ricottu, marmeládu, cukr, nastrouhejte najemno citrónovou kůru, přidejte mouku a nakonec jahody. Pár kousků nechte na vrch croissantů. Croissanty nařízněte podélně, ale nerozřízněte je úplně. Croissanty nyní vložte do jednotlivých košíčků muffinové formy, spojem dolů, nařízlou částí nahoru. Nyní croissanty naplňte jahodovou směsí a nahoru dejte kousky jahod, které vám zbyly. Dejte péct do trouby na 15 minut. Po upečení nechte chvíli, cca 5-10 minut, vychladnout a poté servírujte.Snídaňové plněné croissanty s jahodovou náplní
Ingredients
Instructions