Snídaňové plněné croissanty s jahodovou náplní

Na Netflixu je pořad o vaření s kuchařkou, která se jmenuje Nadiya Hussain a její styl vaření i pečení mě neskutečně baví. V jednom díle dělala jídlo, které pojmenovala cheesecake croissants a mě to úplně nadchlo. Recept jsem si lehce přizpůsobila a byla to taková dobrota, že se o něj podělím i s Vámi.

Snídaňové plněné croissanty s jahodovou náplní

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 6 ks
Prep Time: 10 min Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 6 máslových croissantů
  • 250 g ricotty
  • 250 g čerstvých jahod
  • 70 g jahodové marmelády bez přidaného cukru (zn. Relax)
  • kůra z 1 citrónu chemicky neošetřeného
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky

Instructions

1

Troubu předehřejte na 190 stupňů.

2

Jahody omyjte a nakrájejte na kousky.

3

V misce smíchejte ricottu, marmeládu, cukr, nastrouhejte najemno citrónovou kůru, přidejte mouku a nakonec jahody. Pár kousků nechte na vrch croissantů.

4

Croissanty nařízněte podélně, ale nerozřízněte je úplně.

5

Croissanty nyní vložte do jednotlivých košíčků muffinové formy, spojem dolů, nařízlou částí nahoru.

6

Nyní croissanty naplňte jahodovou směsí a nahoru dejte zbytky jahod.

7

Dejte péct do trouby na 15 minut.

8

Po upečení nechte chvíli vychladnout a poté servírujte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..