Zapečené masové kuličky ve smetanové omáčce

Známe to tento rok asi všichni. Otázka co mám dneska zase vařit nás maminky, ale pravděpodobně i všechny ostatní, provází dennodenně. A tak i my se švagrovou na procházkách řešíme, co kdo vařil a co bude vařit. Tento týden mluvila o receptu na zapečené masové kuličky. Mě zaujal. A tak jsem si ho upravila k obrazu svému a posílám ho dál, protože vážně stojí za to. 🙂 A navíc je to rychlovka skoro bez práce. 🙂

Zapečené masové kuličky ve smetanové omáčce

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • 500 g hovězího mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule (75 g)
  • 100 najemno nastrouhané mrkve
  • 250 g ricotty
  • 125 g mozzarely
  • 1 polévková lžíce ghí (přepuštěné máslo)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 čajová lžička sušené petrželky
  • 500 ml smetany krémové 15% tuku nebo smetany ke šlehání
  • 600 g brambor (hmotnost bez slupky)

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno.

3

V pánvi rozehřejte ghí a orestujte na něm cibuli s česnekem.

4

K cibuli a česneku přidejte i nastrouhanou mrkev a také orestujte.

5

Do mísy dejte mleté maso, přidejte ricottu a orestovanou zeleninu.

6

Přidejte sůl, pepř a sušenou petržel a vše důkladně promíchejte a propojte do celistvé hmoty.

7

Brambory nakrájejte na tenké plátky.

8

Mozzarelu najemno nastrouhejte.

9

Smetanu osolte a opepřete a promíchejte s nastrouhanou mozzarelou.

10

Do větší zapékací mísy nebo do pekáče rozvrstvěte nejdřív plátky brambor.

11

Poté na ně položte kuličky masa, které vytvarujte z masové směsi.

12

A nakonec vše zalijte smetanou s mozzarelou.

13

Dejte do trouby péct na 50 minut.

14

Ihned servírujte.

1 comment

  1. Pěkný recept, děkuji za tip, dnes mi vyřešil večeři. Jídlo je u nás také častým tématem rozhovorů, co uvařit dnes, zítra, pozítří,… 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..