Dokonalá pomazánka z červené řepy

„Miláčku, jakto, že je ta pomazánka tak dobrá? Vždyť to je červená řepa, ne?“ Zeptal se mě můj manžel. 🙂 A právě tehdy jsem se musela pousmát. Můj muž totiž sní téměř vše, co dostane na talíř. Výjimkou je snad jen koprovka a cokoli s koprem nebo brokolice, jinak nemá celkem výhrady. Červenou řepou bych mu za normálních okolností asi radost neudělala, jenže tahle pomazánka je fakt dost dobrá. 🙂

Pokud si ji uděláte, nešetřete na dobrém a kvalitním pečivu. Nejlepší je samozřejmě to domácí, takže pokud budete mít čas, upečte si domácí bagety. 🙂

Dokonalá pomazánka z červené řepy

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka
Prep Time: 15 min

Ingredients

  • 500 g uvařené červené řepy
  • 1 malá červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • kousek křenu dle chuti (já použila křen o velikosti palce)
  • 100 g majonézy nebo 50 g majonézy a 50 bílého jogurtu
  • šťáva z půlky citrónu
  • 1 kávová lžička plnotučné nebo kremžské hořčice
  • sůl

Instructions

1

Uvařenou řepu opatrně oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

2

Křen očistěte a nastrouhejte nadrobno. Obojí dejte do střední misky.

3

Česnek prolisujte k řepě a křenu.

4

Cibuli zbavte slupky, nakrájejte ji nadrobno a přidejte do mísy k řepě.

5

Vše zakápněte citrónovou šťávou.

6

Nyní přidejte majonézu, hořčici a sůl a vše důkladně promíchejte.

7

Podávejte vychlazené s pečivem.

2 comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..