Dokonalá pomazánka z červené řepy

„Miláčku, jakto, že je ta pomazánka tak dobrá? Vždyť to je červená řepa, ne?“ Zeptal se mě můj manžel. 🙂 A právě tehdy jsem se musela pousmát. Můj muž totiž sní téměř vše, co dostane na talíř. Výjimkou je snad jen koprovka a cokoli s koprem nebo brokolice, jinak nemá celkem výhrady. Červenou řepou bych mu za normálních okolností asi radost neudělala, jenže tahle pomazánka je fakt dost dobrá. 🙂

Pokud si ji uděláte, nešetřete na dobrém a kvalitním pečivu. Nejlepší je samozřejmě to domácí, takže pokud budete mít čas, upečte si domácí bagety. 🙂

Dokonalá pomazánka z červené řepy

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 3,33 out of 5)
Loading...
By Katka
Prep Time: 15 min

Ingredients

  • 500 g uvařené červené řepy
  • 1 malá červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • kousek křenu dle chuti (já použila křen o velikosti palce)
  • 100 g majonézy nebo 50 g majonézy a 50 bílého jogurtu
  • šťáva z půlky citrónu
  • 1 kávová lžička plnotučné nebo kremžské hořčice
  • sůl

Instructions

1

Uvařenou řepu opatrně oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

2

Křen očistěte a nastrouhejte nadrobno. Obojí dejte do střední misky.

3

Česnek prolisujte k řepě a křenu.

4

Cibuli zbavte slupky, nakrájejte ji nadrobno a přidejte do mísy k řepě.

5

Vše zakápněte citrónovou šťávou.

6

Nyní přidejte majonézu, hořčici a sůl a vše důkladně promíchejte.

7

Podávejte vychlazené s pečivem.

7 comments

  1. Tak tohle je něco neskutečného! To je tak fantastické, že začínám uvažovat skočit na tom pár kil. Úžasná záležitost!!!

  2. Dobrý den, můžu se zeptat jestli jste přiložené pečivo pekla doma? O jaký recept jde prosím? Děkuji. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..