Nealko vaječný likér

Vaječný likér a Vánoce. To jsou skoro synonyma. 🙂 Receptů na vaječný likér je určitě na celém Internetu velká spousta. Nicméně mé druhé těhotenství mě přimělo k tomu, abych vytvořila nealko verzi tohoto sladkého nápoje. Doufám, že tímto potěším všechny nastávající a kojící maminky a taky všechny, kteří alkoholu moc neholdují. 🙂

Nealko vaječný likér

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (51 votes, average: 3,53 out of 5)
Loading...
By Katka
Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 5 žloutků
  • 170 g smetany ke šlehání
  • 1 slazené salko
  • 1 kávová lžička mleté vanilky
  • 700 - 800 g plnotučného mléka
  • 3 kávové lžičky rumového aroma

Instructions

1

Žloutky dejte do středního hrnce spolu se smetanou, salkem a 500 g mléka.

2

Začněte zahřívat na střední stupeň a za stálého míchání přiveďte k varu.

3

Směs by měla zhoustnout, skoro jako když houstne puding.

4

V tu chvíli odstavte z plotny a přidejte vanilku a rumové aroma.

5

Vzhledem k tomu, že v alko verzi se tato směs naředí rumem, Vy použijte zbytek mléka 200 - 300 g podle Vaši chuti. Vaječňák v lednici ještě zhoustne, tak aby byl stále hezky tekutý.

6

Nechte vychladnout, poté přelijte do lahve/lahví a uchovávejte v lednici maximálně 5 dnů.

7

Podávejte vychlazené a nejlépe s ledem.

6 comments

    1. Je to asi trošku neobvyklé, nicméně já raději vážím i tekutinu. Je to pro mě rychlejší, vzhledem k tomu, že vážím i ostatní suroviny. 🙂

  1. Chcem vyskúšať Váš recept. Prosím Vás salko treba uvariť vopred ? Či ide nevarené priamo z konzervy ?
    Vopred ďakujem .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..