Vaječný likér a Vánoce. To jsou skoro synonyma. 🙂 Receptů na vaječný likér je určitě na celém Internetu velká spousta. Nicméně mé druhé těhotenství mě přimělo k tomu, abych vytvořila nealko verzi tohoto sladkého nápoje. Doufám, že tímto potěším všechny nastávající a kojící maminky a taky všechny, kteří alkoholu moc neholdují. 🙂
Žloutky dejte do středního hrnce spolu se smetanou, salkem a 500 g mléka. Začněte zahřívat na střední stupeň a za stálého míchání přiveďte k varu. Směs by měla zhoustnout, skoro jako když houstne puding. V tu chvíli odstavte z plotny a přidejte vanilku a rumové aroma. Vzhledem k tomu, že v alko verzi se tato směs naředí rumem, Vy použijte zbytek mléka 200 - 300 g podle Vaši chuti. Vaječňák v lednici ještě zhoustne, tak aby byl stále hezky tekutý. Nechte vychladnout, poté přelijte do lahve/lahví a uchovávejte v lednici maximálně 5 dnů. Podávejte vychlazené a nejlépe s ledem.Nealko vaječný likér
Ingredients
Instructions
Mléko se měří na gramy? Ale jinak díky za recept. 🙂
Je to asi trošku neobvyklé, nicméně já raději vážím i tekutinu. Je to pro mě rychlejší, vzhledem k tomu, že vážím i ostatní suroviny. 🙂
dobry den, kolik litru z tohoto mnozstvi zhruba udelam?
Mělo by to být necelých 1,5 litru.
Chcem vyskúšať Váš recept. Prosím Vás salko treba uvariť vopred ? Či ide nevarené priamo z konzervy ?
Vopred ďakujem .
Dobrý den, salko není třeba předem vařit, použijte jej přímo z konzervy.