Vánoční norská mléčná rýže s ovocným rozvarem

Jsem jeden z těch lidí, co milují sladká rýžová jídla, ať už se jedná o rýžový nákyp nebo mléčnou rýži. Ale! Musí se prostě udělat dokonale. A tahle norská mléčná rýže s ovocným rozvarem, která se ve skandinávských zemích servíruje přímo při štědrovečerní hostině dokonalá je! Osobně ji mám raději čerstvou a teplou, ale dá se jíst i vychlazená. 🙂 Recept se skládá pouze z několika surovin, ale jak to tak bývá, krása tkví v jednoduchosti. Věřím, že z ní budete nadšení stejně jako já. 🙂

Recept vznikl ve spolupráci se SOS rýží, já konkrétně použila jasmínovou. Tento druh rýže mám osobně nejraději. 🙂 Můžete však použít jakýkoliv druh, který obsahuje více škrobu.

Norská mléčná rýže s ovocným rozvarem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 5 min Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • 200 g jasmínové rýže SOS
  • 1 litr plnotučného mléka
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 1 kávová lžička mleté vanilky
  • špetka soli
  • 250 g mražené směsi lesního ovoce
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 dcl vody
  • plátkové mandle na posypání

Instructions

1

Rýži nasypte do hrnce a zalijte ji mlékem.

2

Přiveďte opatrně k varu a za občasného míchání vařte na střední stupeň. Pozor aby se Vám rýže s mlékem nepřipálily.

3

Když je rýže měkká, přidejte cukr, vanilku a špetku soli.

4

V rendlíku rozvařte ovoce spolu s cukrem a vodou, dokud nevznikne ovocná omáčka - rozvar.

5

Teplou rýži dejte do misky či hlubokého talíře a zalijte ji rozvarem.

6

Nakonec posypte plátky mandlí.

Recept vznikl ve spolupráci se SOS rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..