Karbenátky z červené řepy

Tak tohle! Tohle je něco geniálního! Pokud jste otevření novým chutím a máte rádi červenou řepou a fetu, musíte je vyzkoušet! 🙂 Červená řepa je velmi zdravá a já se ji na podzim i přes zimu mohu docela dost ujíst. Řepa je nejen super jako pickles, ale pečená je skvělá do salátu s kozím sýrem anebo můžete uvařenou řepu přidat do bábovky, která pak bude krásně vláčná. A teď jdeme na ty karbenátky. P.S. U mého muže sklidily také úspěch, ačkoliv při vyslovení řepový karbenátek tvářil dost nenadšeně. 😀 Dávejte těm surovinám vždycky šanci, taková řepa je prostě úžasná! 🙂

Já ke karbenátkům udělala jednoduchý salát z listů červené řepy a rukoly, který jsem zakápla nefiltrovaným jablečným octem a přidala k němu trochu medu. K tomu avokádo a pečené hranolky a vážně jsem si pochutnala jak dlouho ne. 🙂

Karbenátky z červené řepy

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 300 g oloupané syrové řepy
  • 2 vejce
  • hrst čerstvé petrželky
  • 200 g fety
  • 30 g červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 140 g celozrnné špaldové hladké mouky
  • sůl, pepř
  • trocha rostlinného oleje na vymazání pánve

Instructions

1

Řepu nastrouhejte nahrubo a dejte do mísy.

2

Rozdrobte k ní fetu, prolisujte česnek, přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, vejce, mouku, nasekanou petrželku a sůl a pepř a vše promíchejte.

3

V pánvi rozehřejte olej, rukama vytvořte ze směsi trochu plošší karbenátky a smažte z obou stran na mírném stupni, ať se hezky propečou i uvnitř a řepa změkne.

4

Podávejte s brambory, kaší, skvělé jsou i s hranolky a nezapomeňte na salát. 🙂

4 comments

  1. Zdravím Vás 🙂 myslíte, že mohu použít i předvařenou řepu? Nebo to bude moc tekuté konzistence? Moc děkuji, hezký den, Andrea.

    1. Dobrý den, s předvařenou řepou nemám zkušenosti, takže Vám nedokážu poradit. Ale v tomto případě bych raději opravdu sáhla po syrové.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..