Sýrové rohlíky s tymiánem

Recept na celozrnné rohlíky už mám na blogu od minulého léta. Domácí rohlíky jsou vážně kouzelné. Ale to je podle mě jakékoliv domácí pečivo, kterému dáte dostatek času na kynutí a taky svou lásku. 🙂 Tyhle rohlíky jsou boží ale kvůli další surovině a tou je parmezán. Chytnou tak dokonalou chuť, že je nebudete chtít přestat jíst. 🙂

Sýrové rohlíky s tymiánem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 10 rohlíků
Prep Time: 2 h Cooking Time: 12 min

Ingredients

  • 300 g celozrnné hladké pšeničné mouky
  • 200 g bílé hladké špaldové mouky
  • 250 g vlažné vody
  • 20 g čerstvého nebo 7 g sušeného droždí
  • 10 g soli
  • 1 kávová lžička erythritolu/cukru či medu
  • 60 g kvalitního řepkového oleje
  • 40 g najemno nastrouhaného parmezánu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu či půl lžičky mletého sušeného tymiánu
  • 1 vejce
  • mák, sezam, sůl či kmín na posypání

Instructions

1

Mouky, vodu, sůl, olej a med dejte do mísy od robotu.

2

Rozdrobte nebo nasypte droždí, přidejte strouhaný parmezán, lístky tymiánu či sušený tymián.

3

Zvolte nástavec typu hák a nechte 10 minut na nižší stupeň zpracovat těsto.

4

Těsto poté přendejte do plastové či dřevěné mísy (lépe vodí teplo a proto je lepší na kynutí těsta), poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte 60 min kynout.

5

Poté z těsta vytvořte 10 stejných kousků, které rozválejte do zaobleného trojúhelníkového tvaru a rolujte je od široké strany až ke špičce.

6

Rohlíky pak přendejte na pečícím papírem vystlaný plech.

7

Rohlíky pomašlujte rozkvedlaným vajíčkem a posypte je mákem, sezamem, kmínem či hrubozrnnou solí.

8

Rohlíky nyní nechte 60 minut kynout.

9

Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Na dno trouby dejte mističku s vodou.

10

Pečte 10 minut, poté zvyšte teplotu na 250 stupňů a pečte další 3-5 minut - kontrolujte rohlíky, ať se nespálí.

11

Po upečení přehoďte přes plechy na 10 minut vlhkou utěrku, zajistíte tím, že budou rohlíky krásně měkké.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..