Nealkoholický kořeněný vaječný likér

Už nějakou dobu se vyhýbám alkoholu a tak mne napadlo vymyslet nealkoholickou verzi vaječného likéru. Zároveň jsem ale chtěla vytvořit zdravější variantu, a tak vznikl vaječný likér z kokosového mléka, který je díky koření a mandarinkové a citrónové kůře skvěle ochucený a je to prostě fakt dobrota. A nemusíte se bát dát likér dětem. Není v něm nic, co by nemohly a Natálce teda dost chutná. 🙂

Nealkoholický kořeněný vaječňý likér

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: cca 600 ml
Prep Time: 5 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 3 žloutky
  • 660 g kokosového mléka
  • 40 g medu
  • 1 kávová lžička mleté vanilky
  • 1 kávová lžička mleté skořice
  • 1 celá skořice
  • 1 kávová lžička koření Kurkuma latté od Sonnentor
  • jemně nastrouhaná kůra z 1 citrónu (chemicky neošetřeného)
  • jemně nastrouhaná kůra ze 2 mandarinek (také chemicky neošetřených)
  • špetka soli

Instructions

1

Žloutky, spolu s mlékem a medem dejte do rendlíku.

2

Přidejte celou skořici a vanilku a začněte na středním stupni za stálého míchání metličkou zahřívat.

3

Když začne směs houstnout, přidejte mletou skořici a koření Kurkuma latté a oba druhy nastrouhané kůry.

4

Nakonec přidejte sůl.

5

Podle chuti můžete kdyžtak dosladit.

6

Směs by neměla být až moc hustá, na to vážně dávejte pozor, stále by měla být spíše tekutá, protože v lednici ještě zhoustne.

7

Vaječný likér přeceďte a přelijte do uzavíratelné lahve.

8

Podávejte vychlazené. Může se stát, že se v lednici oddělí vodnatá část od té pevnější (přecejen je tam to kokosové mléko), ale stačí protřepat a promísí se to zpátky. 🙂


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *