Vláčné čokoládové muffiny

Jestli je něco, čemu vážně neodolám, tak je to cokoliv čokoládového. 😀 Ale tak, nalijme si čistého vína, kdo nemiluje čokoládu? 🙂 Dneska ráno jsem se vzbudila s tím, že bych chtěla ke snídani upéct čokoládové muffiny, které by byly vláčné a zároveň jsem potřebovala, aby byly rychle hotové. A tak jsou tady. Tohle jsou ony. 🙂 Originální recept u Green kitchen stories.

Vláčné čokoládové muffiny

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 10 ks
Prep Time: 15 min Cooking Time: 18 min

Ingredients

  • 150 g pšeničné celozrnné mouky
  • 140 g pšeničné hladké mouky
  • 60 g holandského kakaa
  • 2 kávové lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 240 ml mandlového mléka (já použila Nemléko)
  • 2 zralé banány
  • 160 ml olivového oleje
  • 70 g 80% čokoládových čoček

Instructions

1

Troubu rozehřejte na 200 stupňů.

2

V jedné misce smíchejte "suché" suroviny. Mouku i kakao prosejte přes sítko.

3

V druhé míse nejprve rozmačkejte banány. Poté k nim přidejte vajíčka a propojte.

4

Přidejte i mléko a olej. Vše důkladně promíchejte.

5

Tekutou směs přilijte do mísy k suchým surovinám a opět promíchejte a propojte v celistvé těsto.

6

Nakonec přidejte 3/4 čokoládových čoček.

7

Formu na muffiny vystlete košíčky.

8

Těsto nyní rozdělte rovnoměrně do muffinových košíčků a dejte do trouby péct.

9

Pečte 18 minut.

10

Po upečení nechte vychladnout.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *