Salát ze zelené čočky a pečené dýně s jogurtem

Saláty obecně mám moc ráda a dost je vyhledávám. Ale především v jarních a letních měsících. Co se týče podzimu a zimy, mám raději teplejší a hutnější jídla. Tohle ale mohou splňovat luštěninové saláty s pečenou zeleninou. Tento je jedním z nich. Mě kombinace zelené čočky, pečené dýně a jogurtu ohromila a věřím, že Vy to budete mít stejně. 🙂

Recept vznikl ve spolupráci s Kauflandem a jejich novou řadou českých výrobků K-Jarmark.

Salát ze zelené čočky a pečené dýně s jogurtem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4
Prep Time: 15 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 100 g zelené čočky
  • 1 dýně Hokkaido
  • 1 červená cibule
  • 3 snítky rozmarýnu
  • Hrst listové petrželky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 citrón
  • Sůl
  • Pepř
  • Bílý jogurt K-Jarmark
  • Čerstvá meduňka na ozdobu

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Čočku propláchněte a dejte vařit do hrnce s osolenou vodou.

3

Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na klínky.

4

Dýni důkladně omyjte, rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a nakrájejte ji na plátky.

5

Plátky dýně spolu s cibulí a rozmarýnem dejte do zapékací mísy.

6

Přidejte trochu olivového oleje, sůl a pepř a dejte do trouby na 20-25 minut péct.

7

Mezitím si nasekejte nadrobno petrželku.

8

Když je čočka uvařená a dýně s cibulí upečené, nechte obojí jen chvilinku vychladnout.

9

Vše (bez rozmarýnu) přemístěte do mísy, přidejte posekanou petrželku, olivový olej, sůl, pepř, citrónovou kůru z celého citrónu a šťávu z půlky citrónu a prolisovaný česnek a důkladně promíchejte.

10

Při servírování pokapejte jogurtem a ozdobte meduňkou.

11

Salát se ideálně hodí k pečenému či grilovanému masu či rybě. Já zvolila šťavnaté farmářské kuřecí prso a byla to naprostá dokonalost.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *