Dezerty, muffiny, buchty/ Letní recepty/ Oběd/ Recepty/ Sladké/ Vegetariánské

Rakouské meruňkové knedlíky

Stejně tak, jako miluji cestování, miluji poznávání různých kuchyní a pokrmů. Ty nejlepší recepty pak ukládám do paměti a připravuji je doma. Jedním z takových jsou i tyto meruňkové knedlíky z oblasti Wachau.

Rakouské meruňkové knedlíky

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 10 knedlíků
Prep Time: 40 min Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • Knedlíky
  • 200 g celozrnné pšeničné hladké mouky (pro klasickou verzi můžete použít bílou pšeničnou hladkou mouku)
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 50 g másla pokojové teploty
  • 250 g jemného tvarohu na pečení
  • kůra z 1 citrónu
  • 10 ks meruněk
  • Strouhanka
  • 100 g strouhanky
  • 50 g přepuštěného másla
  • Medové máslo
  • 100 g másla
  • 100 g medu

Instructions

1

Mouku dejte do mísy od robotu.

2

Přidejte máslo, vejce, tvaroh, sůl, citrónovou kůru, zvolte nástavec typu K nebo hák a zpracujte těsto.

3

Těsto dejte do lednice na 30-40 minut vychladit.

4

Poté těsto rozdělte na 10 stejných kousků, ze kterých vyválejte placičky.

5

Do placiček zabalte vypeckované meruňky (musí být ale v jednom kuse), bacha ať je při vypeckovávání nerozpůlíte.

6

Ve středním hrnci přiveďte k varu vodu.

7

Knedlíky dejte nyní vařit do vody na 8 minut.

8

Hotové knedlíčky obalte v opražené strouhance a podávejte se strouhankou a máslem.

9

Strouhanku uděláte tak, že na pánvi rozpustíte máslo, k němu vsypete strouhanku a orestujete ji.

10

Med připravíte tak, že rozpustíte na pánvi máslo spolu s medem a obojí propojíte do hladké omáčky.

11

Servírujte tak, že do hlubokého talíře dejte orestovanou strouhanku, na ni položte knedlíky, posypte zase strouhankou a zalijte medovým máslem.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply