Celozrnné palačinky

Ach, kdo by nemiloval víkendová rána s palačinkami? Palačinky nemusí být nutně synonymem olejem nasáklých placek z bílé mouky. Mohou se udělat rozumně, z celozrnné mouky, téměř bez tuku a s bezcukrovou marmeládou. Nevěříte? A že jsou i přesto skvělé? To teda vážně jsou! 🙂

Celozrnné palačinky

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 12 kousků
Prep Time: 5 min Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 250 g hladké pšeničné celozrnné mouky
  • 2 bio vejce
  • 500-550 ml farmářského či bio mléka
  • Špetka soli
  • Kůra z chemicky neošetřeného 1 citrónu
  • 15 g čekankového sirupu
  • 40 g řepkového oleje
  • Troška oleje na vymazání pánve
  • Džem/marmeláda bez cukru
  • Řecký jogurt s 0% tuku
  • Rybíz či jiné ovoce

Instructions

1

Mouku, vejce, mléko, sůl, citrónovou kůru, čekankový sirup a olej dejte do větší mísy nebo mixovací nádoby od robotu a buď metličkou vyšlehejte nebo vše rozmixujte do hladkého tekutého těsta.

2

Pánev lehce vymažte olejem a zahřejte.

3

Když je rozpálená, pomocí naběračky tvořte palačinky a na vyšším středním plameni (já mám u indukce 9 stupňů a dělám je na 7) opékejte z obou stran.

4

Podávejte s jogurtem, marmeládou/džemem bez cukru a ovocem. Můžete dosladit čekankovým sirupem. 😊

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *