Oběd/ Pro děti/ Recepty/ Večeře

Pečené masové kuličky s ricottou a rajčatovou omáčkou

Miluju masové kuličky, ale vždy mě dost nebavila jejich zdlouhavá příprava na pánvi. A tak jsem si řekla, proč je nezkusit upéct v troubě. Je to tím pádem nenáročné na přípravu a výsledek je dokonalý. 🙂 Věřím, že Vám budou chutnat stejně jako nám doma.

Pečené masové kuličky s ricottou a rajčatovou omáčkou

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 4
Prep Time: 20 min Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • 500 g mletého vyzrálého hovězího farmářského/bio masa
  • 250 g ricotty
  • 2 střední žluté cibule
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvé oregáno
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 400 g konzerva krájených rajčat
  • 200 ml vody
  • listová petrželka

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Do hlubší pánve nalijte olivový olej a začněte ho zahřívat.

3

Cibuli a 2 stroužky česneku zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Petrželku nasekejte nadrobno.

4

K oleji přihoďte polovinu pokrájené cibule a česneku a restujte do sklovata.

5

Poté přidejte krájená rajčata, přilijte vodu, přidejte sůl, lístky oregána a nechte provařit.

6

Do mísy přendejte mleté maso, přidejte sůl, nasekanou petrželku, ricottu, zbylou cibuli a propasírujte další dva stroužky česneku.

7

Vše promíchejte, aby vznikla celistvá směs a vytvořte cca 18 kuliček.

8

Do zapékací mísy přelijte rajčatovou směs a na ni položte masové kuličky.

9

Nyní dejte mísu do trouby a pečte 40 minut.

10

Podávejte s kváskovým pečivem, celozrnnými těstovinami nebo basmati rýží.

You Might Also Like

2 komentáře

  • Reply
    Marcela
    7.8.2019 at 10:03

    Včera vyzkoušeno k večeři a je to naprosto dokonalé! Manžel se jen oblizoval. Nenávidí ricottu a vůbec ji tam nepoznal. Já ji miluju a cítila jsem ji tam. Jednoduché, rychlé a moc chutné!

    • Reply
      Kate
      10.8.2019 at 7:43

      To mám radost, že Vám chutnalo. 🙂

    Leave a Reply