Jak jste na tom s červenou řepou? Já se přiznám, že ji mám moc ráda, ale nemusím ji teda jíst každý den, ba ani týden. Pokrm z řepy jedou až dvakrát za měsíc je pro mě tak akorát dost. 🙂

Tentokrát jsem si pro Vás připravila recept na jednu velmi jednoduchou polévku, kterou jsem uvařila jako znouzectnost, protože jsem v lednici neměla nic moc na uvaření, ale potřebovala jsem nám uvařit oběd. 🙂 A dopadlo to výborně! Takže polévku určitě vyzkoušejte.

Krém z pečené červené řepy

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4
Prep Time: 10 min Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • 3 menší červené řepy
  • 3 střední mrkve
  • 2 menší petržele
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej nebo ghí pro neveganskou verzi
  • 700 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • 1 polévková lžíce rýžové kaše z italské edice od Hami
  • sůl

Instructions

1

Zeleninu - řepu, mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na menší kousky.

2

Troubu rozehřejte na 200 stupňů.

3

Plech vyložte pečícím papírem, na který rozprostřete zeleninu, tu zakápněte olivovým olejem a dejte péct do trouby na 20 minut.

4

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a orestujte ve středním hrnci na rozehřátém oleji nebo 1 polévkové lžíci ghíčka.

5

Přidejte lžíci rýžové kaše a vytvořte jakoby jíšku.

6

Když bude cibule sklovatá, přidejte pečenou zeleninu, přilijte vodu či vývar, přidejte sůl a přiveďte k varu.

7

Poté vše rozmixujte dohladka a podávejte.

8

Polévku můžete zjemnit kokosovým mlékem, smetanou a výborně se k ní bude hodit rozdrobená feta či gorgonzola.

Recept vznikl ve spolupráci se značkou Hami.

promo-image