Oběd/ Paleo/ Polévky/ Pro děti/ Recepty/ Večeře/ Whole30/ Zimní recepty

Vyprošťovací hovězí vývar

Zítra máme poslední den tohoto roku, a tak není divu, že je potřeba vše, co se v uplynulém roce stalo, zapít. 🙂 Pro případ, že se v oslavách nechcete moc omezovat, si připravte tuhle vyprošťovací polévku, která Vás na Nový rok rozhodně postaví na nohy. 🙂 Po bujaré noci je tělo dehydratované a potřebuje především doplnit tekutiny.

Vyprošťovací hovězí vývar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Kate Serves: 6
Prep Time: 30 minut Cooking Time: 6 hodin

Ingredients

  • 800 g hovězích žeber s kostí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 4 mrkve
  • 1 střední bulvový celer
  • 6 stonků řapíkatého celeru
  • 2 petržele
  • zázvor velikosti palce
  • sůl
  • 3,2 litru vody
  • 6 kuliček pepře
  • 1 citrón
  • 3 zralá avokáda
  • 2 červené cibule

Instructions

1

Troubu rozehřejte na 200 stupňů.

2

Kořenovou zeleninu a 1 cibuli očistěte, pouze celer nakrájejte na menší kousky.

3

Zeleninu dejte na pečícím papírem vystlaný plech, přidejte k němu omyté a osušené maso.

4

Plech dejte do trouby a pečte 20 - 30 minut. Předpečení před tím, než začnete vývar vařit zajistí plnější chuť.

5

Po předpečení, dejte zeleninu a maso do velkého hrnce, zalijte vše 3,2 litry vody, přidejte pepř a očištěný česnek zázvor a přiveďte k varu.

6

Poté oheň ztlumte na méně střední stupeň, aby polévka jen probublávala a vývar se táhl.

7

Takhle nechte polévku na plotně 6-8 hodin. Maso musí být úplně měkoučké a musí jít krásně od kosti. Dá se krájet jen lžíci.

8

Polévku nyní přeceďte, česnek, cibuli, zázvor a pepř můžete vyhodit, zeleninu a maso nakrájejte na malé kousky.

9

Vývar můžete ihned servírovat pouze s masem a zeleninou nebo si do něj přidejte i pokrájené avokádo, cibuli a přidejte do každé porce trochu citrónové šťávy.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply