Oběd/ Podzimní recepty/ Pro děti/ Večeře/ Vegetariánské

Dýňové risotto z jasmínové rýže pro děti od 1 roku

Jsem dýňolover a málokdy se stane, že bych na cokoliv dýňového neměla chuť. 🙂 Na podzim si užívám dýňovou polévku, dýňový chlebíček, dýňovou omáčku nebo taky dýňové risotto. No a protože je dýně sladká, asi nikoho nepřekvapí, že děti tuto zeleninu milují. 🙂 A tak jsem Vám sepsala recept na dýňové risotto, které vařím pro Natálku i pro sebe. 🙂

Dýňové risotto z jasmínové rýže pro děti od 1 roku

By Kate Serves: 3
Prep Time: 5 minut Cooking Time: 30 minut

Ingredients

  • 250 g jasmínové rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 270 g dýňového pyré
  • 50 g sýru Gran Moravia
  • tymián dle chuti, já dávám 4 snítky
  • sůl a pepř pro dospěláckou verzi

Instructions

1

Cibuli nakrájejte nadrobno, stejně tak česnek, sýr nastrouhejte najemno. Vývar přiveďte k varu.

2

Ve větší pánvi na olivovém oleji orestujte cibuli s česnekem.

3

Přidejte rýži, orestujte spolu s cibulí a česnekem.

4

Nyní podlijte vývarem, ale jen tak, aby byla rýže tak tak ponořená. Vývar vždy přilijte, až se ten co v pánvi je vypaří. Takhle to dělejte, dokud rýže nebude uvařená na skus.

5

Poté přidejte dýňové pyré a tymián a provařte 5 minut.

6

Tymián vyndejte, přidejte sýr a promíchejte.

7

Odeberte dětskou porci a dospělácké ještě dosolte a opepřete podle chuti.

8

Ihned podávejte.

 

 

Reklama

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply