Letní recepty/ Oběd/ Paleo/ Podzimní recepty/ Pro děti/ Recepty/ Večeře/ Veganské/ Vegetariánské/ Whole30/ Zimní recepty

Pečené batáty s pestem z petržele a vlašských ořechů

Sladké brambory jsou trend na našich talířích už nějakou dobu. Někteří tvrdí, že jsou zdravější než klasické brambory. Já mám ráda obojí. V poslední době jsem se ale rozhodla svůj jídelníček odlehčit a tak vyhledávám právě sladké brambory. A tyto pečené s pestem z listové petržele a vlašských ořechů jsou naprostou explozí chutí. To díky kombinaci sladké, slané a kyselé chuti, kterou přidává granátové jablko. Určitě je zkuste připravit i u Vás doma.

 

Pečené batáty s pestem z petržele a vlašských ořechů

By Kate Serves: 2
Prep Time: 5 minut Cooking Time: 30 minut

Ingredients

  • 2 velké batáty
  • hrnek vlašských ořechů (několik ořechů nechte na ozdobu)
  • půl hrnku olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • velká hrst čerstvé listové petrželky (pár lístků nechte na ozdobu)
  • sůl
  • šťáva z půlky citrónu
  • 8 cherry rajčátek
  • dužina z půlky granátového jablka
  • půlka či čtvrtka červené cibule (dle Vaší chuti)

Instructions

1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

2

Batáty oloupejte, překrojte a dejte do zapékací mísy rozkrojenou částí nahoru.

3

Batáty osolte a pokapejte olejem a dejte je péct do úplného změknutí. Trvá to tak 30 minut.

4

Mezitím připravte pesto.

5

Do mixéru vsypte ořechy, přidejte listovou petrželku, olej, citrónovou šťávu a česnek a vše rozmixujte ne úplně do hladka. Je fajn mít v pestu kousíčky ořechů.

6

Upečené batáty přendejte na talíř, pokryjte je pestem a ozdobte nakrájenými rajčátky, nadrobno nakrájenou cibulí, dužinou granátového jablka, ořechy a petrželkou.

7

Ihned podávejte.

oběd

 

Reklama

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply