Dezerty, muffiny, buchty/ Pro děti/ Veganské

Vanilkový cheesecake bez cukru

Já nejsem úplně zblázněná do zdravého jídla, ačkoliv mám lehká a zdravá jídla ráda. Jenže občas přijde moment, kdy si říkáte, že jíte něčeho až moc. Třeba cukru. A tak jsem se rozhodla jej trošku eliminovat. Navíc se snažím cukr nedávat ani Natálce. Když někde něco ochutná, nedělám z toho nějaké haló, protože toho ani nesní moc. Avšak pokud to jde, volím pro ni jídla, které přidaný cukr neobsahují. 🙂 A tak vznikl tento cheesecake. 🙂 A byl to i poslední narozeninový dort naší holčičky.

 

Vanilkový cheesecake bez cukru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Kate Serves: 1
Prep Time: 20 min

Ingredience jsou napočítány na formu o průměru 24 cm.

Ingredients

  • 200 g pekanových ořechů
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 80 g másla
  • 750 g sýru Philadelphia
  • 250 g mascarpone
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • 1 žloutek
  • semínka z 1 vanilkového lusku
  • 150 g zakysané smetany
  • 250 g borůvek
  • 250 g malin
  • rozmarýn

Instructions

1

Ořechy ve foodprocesoru rozsekejte na mouku, propojte s kokosem a rozehřátým máslem a natlačte na dno formy. Tu nemusíte vymazávat.

2

Dejte ztuhnout do lednice alespoň na 30 minut.

3

Mezitím připravte krém.

4

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

5

Philadelphii spolu s mascarpone (obojí o pokojové teplotě) a semínky vanilkového lusku vyšlehejte.

6

Přidejte vejce a žloutek a důkladně promíchejte.

7

Nakonec ještě promíchejte se smetanou.

8

Směs nalijte na korpus.

9

Vezměte hluboký plech, do nej dejte formu na koláč do které položte dortovou formu s cheesecakem. A do plechu nalijte vodu až po okraj formy na koláč. Tímto vytvoříte vodní lázeň, ve které se bude cheesecake péct a díky tomuto bude krásně vláčný.

10

Dejte nyní do trouby a pečte 15 minut.

11

Poté teplotu snižte na 150 stupňů a pečte dalších 40 minut.

12

Hotový cheesecake by se měl třást jako rosol, ale nebojte se, ztuhne.

13

Vypněte troubu, pootevřete dvířka a nechte jej chladnout takto hodinu v troubě.

14

Poté jej přemístěte do lednice a nechte vychladit alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.

15

Před servírováním cheesecake potřete zakysanou smetanou a ozdobte ovocem a rozmarýnem.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Elena
    27.11.2018 at 9:25

    Vypadá skvěle a navíc bez lepku, super 🙂

    Simple living: Jak vstávat brzo

  • Leave a Reply