Oběd/ Podzimní recepty/ Polévky/ Pro děti/ Večeře/ Vegetariánské/ Zimní recepty/ Život

Podzimní dýňový krém s pečeným česnekem

Dýňový krém z Hokkaido jsem poprvé uvařila na podzim před 5 lety. Byl taky říjen tuším. 🙂 Od té chvíle se tato polévka stala jednou z mých nejoblíbenějších. A tak je jasný, že musela být hned na mém starém food blogu Kate’s Cuisine. Od té doby ale uteklo dost času, já založila tento blog a doména starého již není aktivní. Tudíž ani recepty. A najednou se stalo, že mi několik lidí, kteří sledovali starý blog, ale i kamarádek napsalo, jak tu svou dýňovou polévku dělám. 🙂 A tak si zaslouží být i tady. 🙂

 

Podzimní dýňový krém s pečeným česnekem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Kate Serves: 4
Prep Time: 10 minut Cooking Time: 30 minut

Ingredients

  • 1 kg dýně Hokkaido
  • 6 stroužků nejlépe českého česneku
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 4 snítky tymiánu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 l zeleninového či kuřecího vývaru
  • hrst polévkových čerstvých bylinek - petržel a libeček
  • 150 ml smetany ke šlehání

Instructions

1

Dýni důkladně omyjte, rozpůlte, vydlabejte semínka a nakrájejte ji na plátky. Plátky dýně pak dejte na plech, přidejte oloupaný a rozpůlený česnek, tymián a rozmarýn pokapejte olivovým olejem, posolte a opepřete.

2

Plech vložte do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečte cca 20 minut, aby dýně byla měkká.

3

Po upečení dýni a česnek bez bylinek přendejte do většího hrnce, přilijte vývar, přidejte polévkové bylinky a přiveďte k varu. 

4

Nyní vše rozmixujte dohladka, poté přilijte smetanu a ještě provařte.

5

Nakonec podle chuti dosolte či více opepřete.

6

Pokud je polévka řidší, což by být neměla, ale kdyby přece jen byla, zahustěte ji moukou rozmíchanou ve smetaně nebo jíškou.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Dýňové slané lívance s bylinkovočesnekovým máslem – Miluji
    28.10.2018 at 12:47

    […] dýně! Taky je milujete? Já bych mohla jíst cokoliv dýňového a asi bych se toho nepřejedla. Dýňový krém je už klasika, dýňový quiche naprostá dokonalost, dýňové noky taktéž, novinkou na blogu […]

  • Leave a Reply