Jaro je tu! 🙂 Počasí tomu sice zatím moc neodpovídá, ale je to opravdu tak. Nevím jak vy, ale s každým ročním obdobím mám chuť připravovat jiná jídla. Jídla, které se vlastně „vztahují“ k tomuto období. Ráda vařím prostě sezónně, ačkoliv borůvky a maliny potřebuju jíst prostě celoročně, pokud je to možné. 🙂
Ingredience na 3-4 porce
350 g mraženého hrášku
1 cibule
2 stroužky česneku
900 ml kuřecího vývaru
1 dcl bílého suchého vína
1 plátek másla
olivový olej
200 ml smetany ke šlehání
K servírování
100 g uzeného lososa
řeřicha
klíčky
černý sezam
pečivo
- Cibuli a česnek očistěte a obojí nakrájejte nadrobno.
- Ve středním hrnci rozpusťte máslo s olivovým olejm a na něm orestujte cibulku s česnekem.
- Přidejte mražený hrášek a zalijte vínem.
- Když se víno odpaří, přilijte vývar, přidejte sůl a vařte do změknutí hrášku.
- Poté přidejte smetanu a polévku rozmixujte dohladka. Pokud chcete, můžete krém i přepasírovat. Já to nedělám, protože mě slupky od hrášku nevadí, ale pokud s tím máte problém, tak polévku přepasírujte. 🙂
- Podávejte s uzeným lososem, řeřichou, klíčky, černým sezamem a dobrým pečivem. 🙂
No Comments