Banánový chlebíček je jedním z nejjednodušších a taky nejlepších receptů na sladkou buchtu. 🙂 Osobně mi banana bread chutná nejvíce s mandlovým máslem a borůvkami, ale i s jogurtovým mascarpone s javorovým sirupem a borůvkami je to naprostá dokonalost. 🙂
Ingredience na banánový chlebíček
5 zralých banánů
450 g špaldové hladké celozrnné mouky
2 kávové lžičky kypřícího prášku
100 g třtinového cukru
100 g 80% čokolády nasekané na kousky
1 kávová lžička mleté skořice
2 kávové lžičky vanilkového extraktu
špetka soli
170 g rozpuštěného másla
2 vejce
mandlové plátky na posypání
250 g mascarpone
150 g bílého jogurtu
javorový sirup
borůvky
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Banány rozmixujte na kaši.
- V míse spolu prošlehejte máslo a třitnový cukr.
- Poté přidejte banánovou kaši a vejce a opět prošlehejte.
- K tekuté směsi nyní přidejte mouku, sůl, kypřící prášek, čokoládu, skořici a vanilkový extrakt.
- Chlebovou formu vyložte pečícím papírem a přendejte do ní těsto.
- Chlebíček posypejte mandlovými plátky.
- Banana bread dejte nyní péct do trouby na 45 minut.
- Po upečení nechte chlebíček vychladnout a mezitím připravte mascarpone.
- Jogurt smíchetje s mascarpone a vyšlehejte obojí, aby v krému nebyly hrudky.
- Oslaďte dle chuti javorovým sirupem.
- Servírujte tak, že na plátek banánového chlebíčku naneste krém, přidejte borůvky a nakonec zakápněte sirupem. 🙂
4 komentáře
Ada
27.3.2018 at 13:25Ahoj,
nešlo by to péct i v domácí pekárně? Zkoušela si to?
Díky.
Kate
27.3.2018 at 16:12Ahoj, na to ti nedokážu odpovědět, domácí pekárnu nemám. 🙂 Takže leda to zkusit a uvidíš sama. 🙂
Ada
28.3.2018 at 11:19Jééé, tak to pardon, nějak jsem si myslela, že ji máš….Protože vždycky obdivuji všechny vymoženosti tvé kuchyně:)
nechceš udělat článek o kuchyňských pomocnících?
Kate
28.3.2018 at 21:41Měla jsem, ale nepoužívala jsem ji, takže jsem ji nakonec prodala. 🙂 No, nevím, jestli by byl článek zajímavý, ale popřemýšlím o tom. 🙂