Dezerty, muffiny, buchty/ Pro děti/ Sladké/ Snídaně/ Vegetariánské/ Zimní recepty

Čokoládovoarašídový cheesecake ze skyru

Přiznám se vám, že jsem aktuálně závislá na sladkém! Nevím, jestli to souvisí s větší fyzickou a psychickou námahou anebo s kojením, ale mohla bych žít jen na čokoládě, pokud by to šlo. Jenže to prostě nejde! 😀 A tak hledám různé alternativy, které nebudou chutnat ale uměle a moc zdravě. Jedním z takových skvělých alternativ je tento cheesecake. 🙂 Inspiraci jsem našla u této mojí Instagramové oblíbenkyně, která má boží Instagramový profil a super recepty, tak na ni koukněte. 🙂

Ingredience na jeden cheesecake  

Korpus

10 ks digestivních celozrnných sušenek (já zvolila značku Marks&Spencer)

1 polévková lžíce kakaového arašídového másla (například Šufánek)

1 polévková lžíce kokosového oleje

2 polévkové lžíce bio plnotučného mléka

 

Krém

280 g skyru

70 g polotučného tvarohu

160 g mascarpone

2 bio vejce

2 polévkové lžíce třtinového cukru

1 kávová lžíčka vanilkového extraktu

2 polévkové lžíce holandského kakaa

2 polévkové lžíce kakaového arašídového másla

 

Dokončení

200 g 16% zakysané smetany

60 g 70% či víceprocentní čokolády

50 g lískových ořechů

 

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Sušenky rozdrťte a smíchejte je s arašídovým máslem, mlékem a kokosovým olejem.
  3. Formu na dort vystlete pečícím papírem a na dno vtlačte sušenkovou hmotu, aby pokryla rovnoměrně celé dno.
  4. Formu dejte do trouby a pečte 5 minut.
  5. Mezitím připravte krém – všechny ingredience dejte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu K a vyšlehejte krém.
  6. Po 5 minutách vyndejte formu, nechte chvilku zchladnout a na korpus nalijte krém, aby byl rovnoměrně rozprostřen.
  7. Formu dejte do trouby a pečte 25 minut.
  8. Mezitím připravte vrchní vrstvu cheesecaku. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázní a poté ji smíchejte se smetanou, aby vznikl čokoládový krém.
  9. Oříšky opražte nasucho na pánvi a nožem je rozsekejte na kousky.
  10. Po 25 minutách vyndejte formu opět z trouby, nechte opět chvilku vychladnout a nakonec na cheesecake naneste vrstvu z čokolády a zakysané smetany a dejte naposledy do trouby už jen na 5 minut.
  11. Po upečení kraje posypte nasekanými ořechy, nechte cheesecake zchladnout a přes noc jej vychlaďte v lednici.

You Might Also Like

3 komentáře

  • Reply
    M
    27.2.2018 at 23:47

    S tou závislostí na sladkém a čokoládě to mám úplně stejně a troufám si z vlastní (aktuálně druhé kojící) zkušenosti říct , že je to fakticky tím kojením a když se k tomu přidá ještě psychické vyčerpání, tak to je tutovka 😉 Jinak moc díky za tip na instagramovou kamarádku – hned jsem se na její instagram koukla a líbí se mi… Cheesecake vyzkouším, arašídové máslo mám a mám ho moc ráda, takže hurá do toho 😉 Jinak SKYR teď docela frčí, snad všechny hypermarkety už ho mají ve stálé nabídce, ale když jsem použila zdravý selský rozum a porovnala si obsah bílkovin v tvarohu a Skyru, tak je to skoro úplně stejné. Proč tedy kupovat předražený Skyr, když tvarohu se dá za stejnou cenu koupit víc…Doma se to dá „říznout“ kvalitním jogurtem a „domácí skyr“ je na světě ;-)))

  • Reply
    Jana
    24.3.2018 at 13:18

    Moc děkuji za recept 🙂 Prave jsem ho upekla z pravého Skyru s prichuti creme brulle a na vrch dala maliny , nemá chybu :).

    • Reply
      Kate
      25.3.2018 at 18:04

      Není za co! 🙂 To jsem moc ráda. 🙂

    Leave a Reply