K nedělní snídani to chce většinou něco speciálního. Mně se ne vždy podaří vstanout dřív jak manželovi, protože se většinou budíme spolu. Pokud se to však někdy stane, vždy připravuji snídani a povětšinou jsou to tousty, vafle nebo palačinky. Tentokrát to bylo dost jasný. Neměli jsme doma žádné pečivo, takže jsem se rozhodovala právě mezi palačinkami a vaflemi a nakonec jsem zvolila vafle.
Vafle můžete udělat pěkně kaloricky, pouze z bílé pšeničné mouky, s čokoládou, šlehačkou a velkým množstvím cukru. Po takovéhle snídani bych si ale musela opět na 2 až 3 hodiny lehnout, takže já zvolila lehčí a svěžejší variantu. Do těsta jsem přimíchala protein, tvaroh jsme smíchala se Skyrem a nakonec k vaflím přidala ještě meloun, který zajistil právě tu svěžest. 🙂 Myslím však, že ani ananasem místo melounu tyhle vafle nezkazíte. 🙂
Ingredience na 2-3 porce
Vafle
125 g hladké pšeničné mouky
125 g hladké celozrnné špaldové mouky
30 g holandského kakaa
1 odměrka rozpustné vlákniny
325 ml polotučného bio mléka
3 g sušeného droždí
5 g třtinového cukru
špetka soli
105 g změklého bio másla
2 bílky z bio vajec
2 polévkové lžíce čokoládového proteinu
- Droždí s cukrem rozpusťte ve vlažném mléce.
- Přidejte sůl, kakao a mouku a vše ručně či pomocí robota promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
- Těsto zaprašte moukou, přikryjte mísu s těstem utěrkou a nechte jej kynout 30 minut.
- Z bílků vyšlehejte sníh.
- Když těsto nakynulo, přidejte opatrně sníh, změklé máslo, protein a vlákninu.
- Rozehřejte vaflovač a plotýnky potřete máslem.
- Těsto opatrně rozdělte na plotýnky a pečte do křupava cca 5 minut.
Směs z tvarohu a Skyru
250 g polotučného tvarohu
125 g bílého Skyru
2 polévkové lžíce stévie
meloun Kantalupe
- Tvaroh smíchejte se Skyrem a stévií.
- Meloun zbavte semínek, které jsou uvnitř ve středu a slupky.
- Meloun nakrájejte na větší kousky.
- Každou vafli potřete tvarohem, navrstvěte je na sebe a nakonec přidejte meloun.
No Comments