Dezerty, muffiny, buchty/ Pro děti/ Sladké/ Veganské/ Vegetariánské

Zmrzlina se slaným arašídem

Kdo v létě nesní hromadu zmrzliny je divnej. Nebo drží dietu. 🙂 Já jsem ten případ, že zmrzlinu můžu jíst od rána do večera a nemusela bych jíst snad nic jiného. Je horko, člověk nemá na nic chuť, jen na to ledové pohlazení. 🙂 No jo, jenže ne každý výrobce vyrábí zmrzlinu z poctivých surovin. A tady u nás v Brně na dobrou zmrzlinu skoro nenarazíte. 🙁 Co se týče balené zmrzliny či nanuků, je to lepší. Kdybych osobně mohla a finančně by mě to nezruinovalo, jedla bych jenom jahodovou zmrzlinu od Haagen Dazs a pak raw nanuky od Rawito. Nicméně, jak píšu výše, obojí by mou peněženku dost provětralo, takže nezbývá nic jiného než si vyrábět zmrzlinu vlastní, domácí, jak je to dneska trendy. 🙂

Ingredience na arašídovou zmrzlinu (objem větší nerezové misky)

750 g kokosového mléka (já použila kokosové mléko Aroy-D)

300 g medu

špetka himalájské soli

350 g arašídového másla (např. Šufánek)

 

  1. Kokosové mléko, med i máslo přendejte do středního hrnce a na středním plameni vše zahřejte.
  2. Obsah hrnce promíchávejte metličkou, aby se při zahřívání všechny ingredience spojily.
  3. Když směs začne houstnout a vše je dokonale propojeno, stáhněte z ohně.
  4. Přidejte špetku soli a opět promíchejte.
  5. Arašídovou směs přelijte nejlépe do větší nerezové misky.
  6. Nechte vychladit při pokojové teplotě a poté misku překryjte alobalem nebo potravinovou fólií a dejte přes noc do mrazáku.
  7. Před podáváním misku se zmrzlinou vytáhněte na 10 minut, aby zmrzlina povolila a hezky se nabírala.

TIP: Skvělá je v kombinaci s čokoládovou zmrzlinou, chutná pak jako tyčinka Snickers. 🙂

 

You Might Also Like

2 komentáře

  • Reply
    Zmrzlina
    21.6.2017 at 23:01

    mmm .. vypadá to báječně 🙂 kokosák dělá svoje .. a ten šufánek.. pozor aby si to někdo nespletl se Žufánkem 🙂

    • Reply
      Kate
      24.6.2017 at 9:28

      S Žufánkem by to mělo jiné grády. 🙂

    Leave a Reply