Co jsem těhotná, vyhledávám sladké snídaně. Nejradši bych jedla koláčky, buchty a koblížky, to je jasný, ale s takovou bych za chvíli vážila 150 kilo a už teď mi stačí, že mé boky jsou výraznější než bych chtěla a to jsem za 24 týdnů přibrala zatím „jen“ 3 kila. Co vám budu povídat, snažím se jíst racionálně, týden jsem už neměla ani kousek čokolády třeba a místo chipsů jím takové ty kukuřičné křupky pro děti, které jsou bez soli. 😀 A tak místo koláčků, buchet a koblížků snídám zdravě třeba takovýhle chia vločkový pudink s ovocem a jogurtem a vlastně mi to vůbec nevadí, protože je to prostě strašně dobrý! 🙂

Ingredience na 2 větší skleničky

1/2 hrnku špaldových vloček

1/4 hrnku chia semínek

1 hrnek plnotučného bio mléka nebo rostlinného mléka

špetka soli

špetka skořice

1 polévková lžíce medu

1 hrnek lesního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, jahody)

1 kelímek (150 g) bílého bio jogurtu

ovoce na ozdobu

 

  1. Pudink nechte připravit přes noc, tudíž večer smíchejte v misce vločky, semínka, mléko, sůl a skořici. Vše důkladně promíchejte, misku překryjte alobalem nebo potravinovou fólií a dejte do lednice přes noc.
  2. Ráno 1 hrnek ovoce rozmixujte do pyré a přimíchejte jej do pudinku, pudink oslaďte medem.
  3. Do skleniček nejprve dejte hotový pudink, poté na pudink navrstvěte jogurt a nakonec ozdobte ovocem.
  4. Ihned podávejte. 🙂

promo-image