Pomazánky/ Předkrmy/ Vegetariánské

Dokonalá pomazánka z červené řepy

„Miláčku, jaktože je ta pomazánka tak dobrá? Vždyť to je červená řepa, ne?“ Zeptal se mě můj manžel. 🙂 A právě tehdy jsem se musela pousmát. Můj muž totiž sní téměř vše, co dostane na talíř. Vyjímkou je snad jen koprovka a cokoli s koprem nebo brokolice, jinak nemá celkem výhrady. Červenou řepou bych mu za normálních okolností asi radost neudělala, jenže tahle pomazánka je fakt dost dobrá. 🙂

Pokud si ji uděláte, nešetřete na dobrém a kvalitním pečivu. Nejlepší je samozřejmě to domácí, takže pokud budete mít čas, upečte si domácí bagety. 🙂

Ingredience na pomazánku

500 g uvařené červené řepy

1 malá červená cibule

1 stroužek česneku

kousek křenu dle chuti (já použila křen o velikosti palce)

100 g majonézy

šťáva z půlky citrónu

1 kávová lžička kremžské hořčice

sůl

 

  1. Uvařenou řepu opatrně oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  2. Křen očistěte a nastrouhejte nadrobno. Obojí dejte do střední misky.
  3. Česnek prolisujte k řepě a křenu.
  4. Cibuli zbavte slupky, nakrájejte ji nadrobno a přidejte do mísy k řepě.
  5. Vše zakápněte citrónovou šťávou.
  6. Nyní přidejte majonézu, hořčici a sůl a vše důkladně promíchejte.
  7. Podávejte vychlazené s pečivem.

TIP: Při servírování můžete pomazánku posypat sezamovými semínky a ozdobit listovou petrželkou.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply