Cestování/ Kde se dobře najíte?

Restaurace Signature v Popůvkách u Brna

Od chvíle co jsem těhotná, jsem si řekla, že každou dobrou zprávu ohledně miminka a každé důležité vyšetření náležitě oslavím. Přeci jen, kdo ví, kdy se dostanu ven na večeři, až bude malá na světě. Tuším, že to nebude zas tak brzo. 😀 Nicméně do poloviny září mám relativně dost času si užívat gastronomie nejen v Brně (doufám). 😀

Tentokrát naše kroky vedly do relativně nové restaurace, která se nachází hned u dálnice D1 směrem na Prahu, v areálu hotelu Victory v Popůvkách u Brna. Tato poloha má oproti centru Brna jednu nesmírnou výhodu, když přijedete autem, máte kde zaparkovat. 🙂 Je to také výhodné místo pro všechny, kteří se rozhodli jet po D1 a za Brnem je přepadne hlad, protože Signature je otevřeno od 7 hodin ráno do pozdních 23 hodin večer.

Můžete si tady dát tudíž jak snídani, tak oběd a večeři. Snídani si pak můžete vybrat formou bufetu, který je i pro hotelové hosty, nebo výběrem z menu. Ve snídaňovém menu pak můžete najít různé úpravy vajec, ale také lívance a sladké pečivo. Co se týče obědu, funguje v tomto čase stejné menu jako večer. V tomto menu pak naleznete sezónní nabídku, která se obměňuje po 14 dnech a stálá jídla – předkrmy a polévky, hlavní chody a dezerty.

My sem zavítali na večeři. Už při příchodu nás zaujal čistý, útulný a krásný design. Můj manžel je architekt, takže jeho oči si užívaly každou část restaurace a každý detail, který spatřily. Nejvíc se mu líbila část stropu, která byla ze dřeva a byla součástí lounge, já zase miluji židle značky Vitra. Jirka mi hned říkal, že se mu zdá, že interiér restaurace mu trochu připomíná olomouckou restauraci Entrée a nemýlil se. Obě restaurace jsou totiž dílem stejného architekta Pavla Kříže.

A teď už k jídlu. S manželem jsme si objednali jak předkrm, tak hlavní chod a nakonec jsme měli i místečko na dezert. Má volba byla jasná. Jako těhotná jsem si totiž nemohla dopřát některá jídla, takže byl můj výběr nakonec omezen. Nicméně pokud bych těhotná nebyla, má první volba co se týče předkrmu by byl rozhodně hovězí tatarák s hranolky. S miminkem v břiše jsem však svou chuť musela ukrotit a nakonec jsem zvolila předkrm s názvem bramborové noky po našem, zelený a bílý chřest, kačenky. Pokud se teď domníváte, že kačenky znamenají kousky kachního masa, jste na omylu. Kačenka česká je totiž houba, která se svou chutí řadí k těm nejlepším. Jako hlavní chod jsem navázala ve své lásce k chřestu a zvolila jsem štiku s omáčkou nantua s říčním rakem a zeleným chřestem. Večeři jsem pak zakončila rebarborovým clafoutis s vanilkovou zmrzlinou.

Můj muž jel na francouzské vlně a vybral si smažené šneky v celerovém pyré s tomatovým konkasé a veluté z medvědího česneku jako předkrm, prso z francouzské kachny s marinovaným sušeným ovocem v portském víně a bramborovou terinou s rokfórem jako hlavní chod a čokoládovou pěnu s malinami a malinovým sorbetem jako dezert. Před předkrmem jsme dostali ještě pozornost podniku, a to domácí pečivo se škvarkovou pomazánkou. To bylo vtipné. Osobně si totiž myslím, že něco tak prostého jako sádlo se škvarky či škvarkovou pomazánkou se dá udělat tak, aby z toho byla ta největší delikatesa na světě, a tak tomu také bylo tady. Všechna jídla navíc byla servírovaná na originálním kameninovém nádobí z nedaleké hrnčírny. Každý kousek je tedy originál.

Po celou dobu večeře nás provázel jeden číšník, který k jednotlivým chodům pro mého muže pároval i vhodné víno. Jirkovi dal pouze na výběr, zda by upřednostnil víno z Itálie, Francie či z Moravy. Moc se mi také líbilo to, že ve chvíli, kdy jsem řekla, že jsem těhotná, tak to celou dobu nesl v paměti a i při výběru dezertu mi sám řekl, čeho se nemusím bát kvůli zpracování vaječných žloutků. Jsem aktuálně totiž skoro šílená a než dám něco do pusy, tak asi desetkrát kontroluju, jestli to mohu či ne. 🙂 Navíc, tak pozorného a milého číšníka, který však nebyl vůbec vtíravý, ba naopak, jsem dlouho nezažila. Musím ještě zmínit, že obsluha má zde stejnokroj, který se skládá mimo jiné také z originální zástěry a krásných hnědých motýlků, které prý šila sama maminka spolumajitele restaurace.

Jako budoucí maminka malého dítěte jsem se pak spolumajitele restaurace Jiřího Lešikara ptala, jak vnímá v restauraci děti a velmi mile mě překvapilo, že každý měsíc mají jednu neděli věnovanou tzv. family sharing lunch, což znamená, že spolu s celou rodinou přijdete v neděli na oběd, na stůl dostanete různá jídla a každý si sám nabere svou porci, a tak máte možnost si užít čas, který byste doma strávili vařením a uklízením. Navíc pro děti je připraven i zábavný program, kdy si spolu s kuchařem mohou upéct například pizzu nebo sušenky. Tento koncept se mi velmi líbí a fandím mu. Jen doufám, že to bude fungovat i za 3 roky, kdy se naše malá bude moct těchto aktivit také účastnit. 😀

Signature je trošku jako chameleon, je tomu i přizpůsobeno osvětlení. Přes den funguje denní světlo a to souvisí se snídaněmi, pracovními schůzkami na které je Signature také velmi dobře připraven a obědy. U večeře je tlumenější osvětlení, kdy jsou osvětleny hlavně stoly tak, aby šlo světlo na jídlo a později se světlo ještě více ztlumí tak, aby jste si se svou drahou polovičkou mohli užívat sklenku vína, šampaňského či Armagnacu. Na šampaňském a Armagnacu si majitelé také zakládají. Šampaňské tady má své místo a nabídka je opravdu bohatá. No a kolekce Armagnacu mě osobně dostala. Jsou tady totiž lahve různých ročníku a sám spolumajitel mi pak prozradil, že je to skvělé například, když daný host slaví narozeniny. Může si pak vybrat rok svého narození a vychutnat si právě tento ročník Armagnacu.

Nakonec jsem se ještě musela zeptat na to, zda se v Signature dá uspořádat svatba či svatební hostina. Sice se mě to už netýká, ale přece jen, toto téma mě asi nikdy neomrzí. 🙂 Odpověď byla pozitivní, restaurace má pak pro tyto případy kapacitu něco přes 100 míst. A stejně jako svatbu zde můžete oslavit i jiné životní události. 🙂

Závěrem musím říct, že jsem z tohoto místa nadšená a budu se sem moc ráda vracet. S manželem jsme si pak říkali, že se ani Signature nedá srovnat s vyššími restauracemi, které se nacházejí v Brně. Atmosféra zde Vás totiž dostane a nebude se Vám chtít odcházet.

 

Reklama

You Might Also Like

3 komentáře

  • Reply
    Romana
    19.5.2017 at 17:36

    To vypadá krásně, jídlo i interiér a to nádobí…to nutně potřebuju ☺píšete, že je to místní hrnčířství, nevíte jak se hrnčířství jmenuje? děkuji a přeji krásný večer
    Romana

  • Leave a Reply