Oběd/ Snídaně/ Vegetariánské/ Život

Avokádový toust s volským okem a semínky

Avokádový toust je nejen velmi rychlý na přípravu a zdravý, ale je to také skvělá snídaně, oběd či spojení obou těchto záležitostí tzv. brunch. Avokádo můžete buď úplně rozmixovat na pomazánku, můžete jej také nakrájet na plátky či stejně jako já na kostičky. Spojení avokáda s vajíčkem snad už není nic neobvyklého, když se k tomu pak přidají dýňova a slunečnicová semínka a sladká rajčata, je to prostě dokonalé jídlo.

Ingredience na 1 porci:

3 plátky semínkového či jiného oblíbeného chleba

půlka zralého avokáda

šťáva z půlky limetky

himalájská sůl

čerstvě mletý pepř dle chuti

1 kávová lžička extra panenského olivového oleje

hrst slunečnicových a dýňových semínek

čerstvá bazalka

1 větší vejce

trocha oleje na volské oko

šťavnatá a sladká rajčata k servírování

 

  1. Avokádo zbavte slupky a nakrájejte jej na kostičky.
  2. Kostičky avokáda dejte do hlubokého talíře či misky a přidejte k němu limetkovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej, vše promíchejte.
  3. Na pánvi opražte na sucho semínka, které si dejte stranou na talíř či do mističky.
  4. Na stejnou pánev nalijte trochu oleje a usmažte na něm volské oko.
  5. Během smažení vajíčko trochu osolte a opepřete.
  6. Rajčata nakrájejte na čtvrtky.
  7. Na plátky chleba dejte avokádovou směs, tu posypejte opraženými semínky a ozdobte bazalkou. Nakonec na tousty položte volské oko.
  8. Vedle toustů přidejte čtvrtky rajčat a můžete podávat.

Reklama

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply