Avokádový toust je nejen velmi rychlý na přípravu a zdravý, ale je to také skvělá snídaně, oběd či spojení obou těchto záležitostí tzv. brunch. Avokádo můžete buď úplně rozmixovat na pomazánku, můžete jej také nakrájet na plátky či stejně jako já na kostičky. Spojení avokáda s vajíčkem snad už není nic neobvyklého, když se k tomu pak přidají dýňova a slunečnicová semínka a sladká rajčata, je to prostě dokonalé jídlo.
Ingredience na 1 porci:
3 plátky semínkového či jiného oblíbeného chleba
půlka zralého avokáda
šťáva z půlky limetky
himalájská sůl
čerstvě mletý pepř dle chuti
1 kávová lžička extra panenského olivového oleje
hrst slunečnicových a dýňových semínek
čerstvá bazalka
1 větší vejce
trocha oleje na volské oko
šťavnatá a sladká rajčata k servírování
- Avokádo zbavte slupky a nakrájejte jej na kostičky.
- Kostičky avokáda dejte do hlubokého talíře či misky a přidejte k němu limetkovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej, vše promíchejte.
- Na pánvi opražte na sucho semínka, které si dejte stranou na talíř či do mističky.
- Na stejnou pánev nalijte trochu oleje a usmažte na něm volské oko.
- Během smažení vajíčko trochu osolte a opepřete.
- Rajčata nakrájejte na čtvrtky.
- Na plátky chleba dejte avokádovou směs, tu posypejte opraženými semínky a ozdobte bazalkou. Nakonec na tousty položte volské oko.
- Vedle toustů přidejte čtvrtky rajčat a můžete podávat.
No Comments