Oběd/ Večeře/ Vegetariánské

Špagety s chřestem, cherry, olivami a cottage sýrem

Kdyby měl existovat jen jeden druh jídla, přála bych si, aby to byly těstoviny. Já i můj muž těstoviny prostě zbožňujeme a dokázali bychom je jíst denně. 🙂 Proto se také musíme hodně krotit, abychom špaget, vrtulek či lasagní nesnědli dva talíře. 🙂

Správné těstoviny by podle mě neměly být suché. Naopak je potřeba, aby měly kolem sebe nějakou moc dobrou omáčku. Na druhou stranu nepotřebuju mít v těstovinách maso, bohatě mi stačí zelenina a nějaký dobrý sýr.

Ingredience na 2-3 porce:

250 g špaget

7 kousků zeleného chřestu

280 g sladkých cherry rajčátek

120 g italských černých a zelených oliv s peckou

2 stroužky česneku

extra panenský olivový olej

150 g cottage sýra

sůl

čerstvě mletý pepř

 

  1. Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody. Doba vaření je uvedena na obalu, většinou je to něco kolem 10 minut. Měly by být uvařené na skus.
  2. Chřest i cherry omyjte. Konce chřestu odlomte či odkrojte a nakrájejte ho na menší kousky, hlavičky nechte delší.
  3. Cherry překrojte napůl.
  4. Česnek zbavte slupky a nakrájejte jej na plátky.
  5. V pánvi rozehřejte olivový olej. Nešetřete jím.
  6. Na oleji chvilku orestujte česnek, neměl by začít zlátnout.
  7. K česneku přidejte rajčata a chřest kromě hlaviček.
  8. Zeleninu osolte a opepřete a restujte ji.
  9. Když jsou špagety uvařené, sceďte je a přimíchejte je k zelenině v pánvi,
  10. Nyní přimíchejte cottage sýr a důkladně promíchejte, aby se vše propojilo.
  11. Podle chuti přidejte sůl či pepř.
  12. Nakonec přidejte hlavičky chřestu a olivy.
  13. Chvilku provařte a můžete ihned podávat.

 

Reklama

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply